COM S' ORGANITZA UNA FESTA MAJOR A L'ESCOLA? I5B

FASE INICIAL

 •  ACTIVITAT DE LLANÇAMENT:   ENS HA ARRIBAT AQUEST CORREU I ENS HEM ENGRESCAT MOLT. VOLEM ESBRINAR TOT EL QUE PUGUEM.  ENDAVANT!
 • PREGUNTEM EN GRAN GRUP, QUÈ ES FA A LA FESTA MAJOR I TOTES I TOTS ESCRIVIM ALGUNA COSA:
En Lucas M diu que fem coca, la Jana que a la nit hi ha petards, l'Anna que posem globus amb un nus perquè no s'escapin, la Martina que ve la fira, en Gianluca que hi ha malabars, la Janna que fem pastissos, en Víctor que hi ha confetti, l'Axel màquines de "xuxes", l'Izan que hi ha música, la Xènia diu que hi ha correfoc i bastoners, en Bruno que hi ha crispetes, castellers i pals amb llum, en Lucas P que hi ha taules, la Maria regals i llums de colors, la Valeria que hi ha pomes, l'Elliot que hi ha pinyates, en Pol parla dels diables, l'Alba que fan teatre, la Júlia dels capgrossos, els gegants i la godra, en Marc que hi ha cadires i en Leo "bocates". Avui en Gerard i la Mariona no han vingut.
 • Fem grups cooperatius i ens escollim un nom per cada un, tenim:

 • PICATXO

  SUPERZINGS

  SONIC

  POKEMON

  GODRA

  GEGANTS


PER QUÈ VA COMENÇAR LA FESTA MAJOR?
 • Comencem fent un kahoot per veure si coneixen els elements de la Festa Major
QUÈ ES FA EN UNA FESTA MAJOR? En gran grup buscarem informació sobre els elements de la Festa Major i en mirarem vídeos i fotografies:

             Bastoners

             Gegants

             Capgrossos

             Teatre i concerts

             Correfoc

             Castellers


COM ERA ABANS I COM VA COMENÇAR. Hem vist fotografies antigues (en blanc i negre) i hem buscat que la Festa Major neix per celebrar la festivitat de la Mare de Deu del Remei

QUÈ PASSARIA SI NO HI HAGUÉSSIN COLLES?Amb les tauletes mirem vídeos de diferents colles i en grup cooperatiu en fem un llistat amb la tècnica del foli giratori I comencem el PLA D'EQUIP per avaluar-nos com treballem.

La mare d'en Bruno és la Cap de la colla Gegantera de Caldes i li preparem unes preguntes perquè ens resolgui uns dubtes. Per grups pensem una pregunta: Aquesta tarda ha vingut i ens ha portat moltes coses, ens n'ha explicat més i ens ha resolt tots els dubtesUn cop a l'aula, cada grup escriu la seva resposta


COM S'ORGANITZA UNA FESTA MAJOR?Com que el vilatà ens va proposar fer una activitat manual, hem decidit fer un capgròs, cadascú en dibuixa un i entre tots votem el que més ens agrada, hem escollit el diable del barça d'en Leo, som-hi:

Un cop triat, ens posem a treballar, trenquem papers de diari i els enganxem amb cola d'empaperar a un globus gegant, quan ja ens sembla ben fort el pintem i ohhhh...se'ns ha desmuntat quan li obríem la boca, ens ha quedat una mica botifarró però ens agrada igual i ens ho hem passat molt bé.
Fem una sortida a la Casa dels Entremesos de Barcelona, veiem molts gegants, bestiari,  nans i hem construït el nostre gegantó que ens ha quedat xulíssim, llàstima que ens ha plogut i no hem pogut anar al parc.

Convidem les altres aules a fer una Festa Major a l'escola i ens ho passem d'allò més bé, ens posem el nostre capgròs i el que ens ha portat la Xènia i a ballar.Per acabar el nostre itinerari, responem al nostre vilatà explicant-li les colles que hem après de la Festa Major, ha estat molt content de rebre les respostes.

Comentaris